Gevelwerken

Werken met factuur en garantie

Crepi op een gevel plaatsen

Gevel Crepi

Wil je uw beschadigde gevel herstellen en beschermen tegen vocht? Of simpelweg een nieuwe uitstraling voor je woning creëren? Dan kan je je gevel bezetten met crepi.

Je gevel bezetten met crepi is duurzaam en een goede investering. Crepi is een gevelbepleistering dat zowel bij renovaties als bij nieuwbouwprojecten wordt toegepast. Het wordt gebruikt om een gevel te bezetten. Deze sierpleister is in ontzettend veel uitvoeringen beschikbaar waardoor hij bij elke bouwstijl past. De gevelbezetting met crepi kan eventueel gecombineerd worden met isolatie.

Naast die uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding kan je crepi verkrijgen in tal van kleuren. Ook verschillende structuren en afwerkingen zijn mogelijk. Je kan kiezen voor een minerale crepi in 1 dikke laag of een synthetische crepi in 3 lagen. Een kunstharspleister is vooral geschikt als afwerkingslaag voor buitengevelisolatie. Het vertoont ook minder snel scheurtjes (elastischer).

Kunstharspleister

Kunstharspleister is een populaire keuze voor gevelbekleding vanwege de sterkte tegen weersinvloeden. Dit komt doordat het bindmiddel bestaat uit kunsthars op basis van silicone of silicaat, waardoor het meer waterdicht is dan minerale gevelbepleistering. Hierdoor wordt kunstharspleister meestal gebruikt bij nieuwbouwwoningen.

Naast deze waterdichtheid, biedt kunstharspleister ook een aantal andere voordelen. Zo is het zeer elastisch, wat betekent dat de kans op scheuren minimaal is. Dit is een groot voordeel in vergelijking met minerale gevelbepleistering, die soms kan scheuren.

Een ander voordeel van kunstharspleister is de lichtere kleurschakering dan bij minerale gevelbepleistering. Dit geeft een mooie, moderne uitstraling aan de gevel van een woning.

Samengevat is kunstharspleister een populair alternatief voor minerale gevelbepleistering vanwege zijn waterdichtheid, elastische eigenschappen en lichte kleur. Dit maakt het ideaal voor nieuwbouwwoningen en geeft een moderne uitstraling aan de gevel.

Minerale gevelbepleistering

Bij minerale gevelbepleistering is de bijzonder goede waterdampdoorlaatbaarheid de belangrijkste eigenschap. Hierdoor is een minerale gevelpleister (of kalkpleister) het beste om vocht naar buiten te voeren. Hierdoor is het een betere keuze is voor oudere woningen, omdat deze al vocht hebben opgenomen in de stenen en de kans op opstijgend vocht groot is.

Een kalkpleister is een meer ecologische oplossing vergeleken de gevelpleister. Maar het is wel minder geschikt voor woningen die al last hebben van veel opstijgend vocht, dit komt omdat het minder damp doorlaatbaar is. Als het water niet voldoende naar buiten kan zorgt het voor losgaand behangpapier en/of het ontstaan van schimmels. Minerale gevelbepleistering staat erom bekend om een korrelige uitstraling van het pleister, dit hoeft echt niet altijd het geval te zijn. Bovendien kan de pleister gemakkelijk worden geverfd in elke gewenste kleur, waardoor het aansluit bij de stijl van de woning.

Gevel crepi met isolatie

Het laten renoveren van een gevel met crepi combineert men meestal met het aanbrengen van gevelisolatie. Dat enkele interessante voordelen te bieden. Je kan niet alleen heel wat besparen op de energiefactuur. Je verhoogt ook het warmtecomfort in huis omdat het binnenklimaat minder onderhevig is aan temperatuurschommelingen.

De dikte van de isolatie varieert van 3 tot 12 cm en kan je zelf bepalen. De isolatieplaten worden met een speciale lijm rechtstreeks aan de gevel bevestigd. Op de hoeken plaatst men voor de stevigheid aluminium profielen. Deze zie je later niet meer terug omdat de crepi over de profielen wordt aangebracht. Crepi met gevelisolatie brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • Je bespaart op je energiefactuur.
  • Je woning is goed beschermd tegen weersinvloeden.
  • Het binnenklimaat in je woning is minder onderhevig aan temperatuurschommelingen.
  • Het wooncomfort zal daardoor zowel in de zomer als in de winter beter zijn.
  • Het biedt een echte meerwaarde voor je woning!

Premies voor renovaties

Gaat u uw woning renoveren of verbouwen? Dan komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Zowel de verschillende overheden, de netbeheerders, de gemeenten als de provincies geven premies. Of u in aanmerking komt voor een premie of voordeel hangt af van een aantal voorwaarden. Die voorwaarden zijn specifiek per premie. Meer informatie vindt u hier.